Ervaringen

Veldkers 25
7575 DB Oldenzaal
Tel: 0541-363636
info@rugpatientenoverijssel.nl


ERVARINGEN

Gerda Oude Nijhuis.

Hoe ben je in contact gekomen met de rugpatiëntenvereniging?
Via een ander lid. Ik was al bij de gym geweest.

Wat zijn/waren je klachten?
Ischias. Vast zittende nekspieren.

Heb je baat bij het therapeutisch bewegen in het zwembad?
Ja, de klachten zijn duidelijk verminderd. Ik ben ook beter gaan bewegen. In de vakanties ga ik zelf zwemmen en daardoor nemen de klachtenniet toe.
Ik ben ook gaan fitnessen en dat geeft me een voldaan gevoel.

Zou je anderen de rugpatiëntenvereniging aanbevelen.
Jazeker, ik zou het zeker aanraden. Ik heb inmiddels al mensen zover weten te krijgen dat ze zich aangesloten hebben. Gezelligheid vind ik ook belangrijk en ik zit in een leuke groep. Ik wil nog wel vaker gaan fitnessen. Dit kan via een intake bij de fysiotherapeut.

Hallo.

Ik ben Mischa Brand, 44 jaar en woon in Oldenzaal.


Sinds een paar maanden ben ik bij de rug patiëntenvereniging en ik vind het leuk om te doen.
Ik wilde graag weer wat aan beweging gaan doen. Helaas is het gewone sporten niet haalbaar voor mij, vanwege vele lichamelijke klachten.

Door de moeder van een vriendin ben ik in contact gekomen met de vereniging. De moeder van mijn vriendin zit ook bij deze vereniging en ik kwam haar toevallig tegen in de stad. Zij vertelde mij dat er ook bewegen in warm water was in Oldenzaal. Dat wist ik niet. Even later was ik al aan het kijken op de site. Ik heb meteen gebeld en kon een proefles mee doen. Zo gezegd zo gedaan.


Wat zijn mijn klachten. Vind het zelf vervelend om te zeggen. Maar ziekte van Crohn/stoma. Versleten rug, artrose, spierreuma. En de bekkenbodem.


Ik doe nu een paar maanden mee. De eerste paar keren was echt zwaar. Nu merk ik verschil, ik heb meer energie en hou de dagelijkse dingen wat langer vol. En daar wordt je vrolijk van. Als ik een keer niet ben geweest merk ik dat meteen. Ik ben ook van plan straks als er vakantie is om dan te gaan. Zodat ik de spieren soepel houd.


Na de tijd gaan er altijd wel een paar leden van de groep koffie of thee drinken en dat is ook super leuk. Deze contacten zijn, denk ik, voor mij minstens zo belangrijk. Maar het therapie zwemmen staat voorop.

Vereniging van Rugpatiënten Overijssel

Veldkers 25
7577 DB Oldenzaal
Telefoon: 0541-363636


info@rugpatientenoverijssel.nl